← Terug naar overzicht

De Vloek van Woestewolf

Het museum toont een keuze uit de spannende decors die Carl Hollander illustreerde voor de 13-delige tv-serie De vloek van Woestewolf uit 1974.

Velen herinneren zich de serie als vreselijk eng en griezelig. Behalve de muziek van Rogier van Otterloo en het verhaal maakten met name ook de tekeningen van Hollander grote indruk op het toen jonge publiek.

De vloek van Woestewolf is speciaal geschreven voor de tv door Paul Biegel. Deze serie dankt zijn bekendheid vooral aan een voor die tijd nog nieuwe filmtechniek, de zogenaamde Chroma-key techniek, waarbij acteurs in een lege blauw geschilderde studio speelden, het blauw kon je later eruit filteren en vervangen door andere beelden. Carl Hollander  tekende de achtergronden voor de verschillende scenes. Het museum exposeert nu een selectie van de originele decorstukken. Huiveringwekkend mooi. 

 

Later bewerkte Paul Biegel zijn scenario tot het boek De vloek van Woestewolf, met illustraties van Hollander. Het boek is één van de kerntitels van de aankomende Kinderboekenweek. Lemniscaat heeft het boek opnieuw uitgebracht met ook kleurenillustraties van de oorspronkelijke decors, die in het museum te zien zijn.