← Terug naar overzicht

Charlotte Dematons - In beeld

Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier. Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt.

Charlotte Dematons – In beeld neemt je mee in haar wereld dankzij circa 100 originele illustraties uit onder meer De gele ballonDe tuinen van Dorr en Alleen op de wereld. Ook toont het museum tekeningen uit de bestseller Nederland. In dit tekstloze boek voert ze de lezer langs duinen, rivieren, molens en steden. Langs de belangrijkste feiten uit onze geschiedenis, de meest opmerkelijke feesten, de bekende kinderliedjes en kinderboekfiguren en vooral langs de Nederlanders zelf.


Dematons groeide op in Frankrijk en ging na de middelbare school studeren aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Naar aanleiding van haar eindexamenexpositie gaf de uitgever van Lemniscaat haar een opdracht en dat resulteerde in Dido, haar eerste prentenboek. Vele andere boeken volgden, waaronder De gele ballonGa je mee?Raf en diverse sprookjesboeken. Ook illustreerde ze veel voor de Tina en Taptoe. Waardering kreeg ze niet alleen van het grote publiek, haar werk is vele malen bekroond. Zo kreeg ze voor Grimm en Nederland de Zilveren Penseel en voor Sinterklaas de Gouden Penseel.

 

 

De tentoonstelling is te zien van 18 janurari t/m 11 juni 2018