Vrienden

Lezen doe je alleen. Schrijven doe je alleen. Maar in het Literatuurmuseum treffen schrijvers en lezers elkaar. Dat maakt het museum tot het zenuwcentrum van de letteren. Veel bezoekers en bekenden van het museum bekrachtigen hun band met het museum door Vriend te worden van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

Als Vriend mag u gratis in- en uit het museum in Den Haag lopen en word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Vrienden krijgen niet alleen het museumblad Goede Papieren en het jaarverslag thuisgestuurd, maar ook - als ze zich daarvoor opgeven - het vier maal per jaar verschijnende Nederlands-Vlaamse tijdschrift Zacht Lawijd, waarin interessante bijdragen staan over literaire onderwerpen.

Voor alle Vrienden en belangstellenden organiseert het bestuur van de Vrienden jaarlijks een Vriendendag in Den Haag. Elk jaar weer komen bijzondere sprekers of literaire ‘acts’ het publiek vermaken en stichten.

Wil je Vriend worden?

Er bestaan drie categorieën Vrienden.

Vrienden in de categorie Samaritaan betalen jaarlijks € 30 en ontvangen gratis entree tot het Literatuurmuseum en Kinderboekenmuseum, en krijgen het Jaarverslag en tweemaal per jaar het Vriendenblad Goede papieren thuisgestuurd.

Vrienden in de categorie Vriend van verdienste betalen jaarlijks € 60 en ontvangen naast de voordelen van Samaritaan ook 10% korting in de museumshop en krijgen elk kwartaal het literair-historisch tijdschrift Zacht Lawijd thuisgestuurd.

Vrienden in de categorie De weldoener betalen jaarlijks € 150 en ontvangen naast de voordelen van Vriend van verdienste ook uitnodigingen voor alle openingen van het tentoonstellingen van het Literatuurmuseum en Kinderboekenmuseum.