24-5-2018

Nachoem Wijnberg neemt P.C. Hooft-prijs in ontvangst

Nachoem M. Wijnberg heeft donderdag 24 mei de P.C. Hooft-prijs 2018 in ontvangst genomen. De prijs werd hem traditiegetrouw uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

Nalatenschap Hans Faverey naar museum

Het Literatuurmuseum heeft de literaire nalatenschap van Hans Faverey verworven. Hiermee heeft het een rijke bron voor poëzie-onderzoek van de twintigste eeuw in huis gekregen.

Theo Thijssen-prijs voor Bibi Dumon Tak

De Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur 2018 gaat naar Bibi Dumon Tak. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt op 20 september 2018 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum.

5 april 2018

Illustraties Margriet Heymans naar het museum

Margriet Heymans heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum.

13 en 18 maart 2018

Exclusieve Boekenweek-rondleiding

Kom deze Boekenweek dwalen tussen schrijvers en verhalen. Het Literatuurmuseum biedt bijzondere rondleidingen aan die net als de Boekenweek helemaal in het teken van de natuur staan.

16 januari 2018

Illustraties Charlotte Dematons naar museum

Charlotte Dematons heeft haar originele illustraties, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

21 januari 2018

Uitreiking Jan Campert-prijzen 2018

Op 21 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.

29 december 2017

Een record!

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum heeft in 2017 een recordaantal bezoekers behaald. Vrijdag 29 december werd de 3-jarige Pieter als 100.000ste bezoeker verwelkomd.