26 maart en 2 april

Vier de Boekenweek met een literair mini-college

Het is Boekenbal en Poëzieweek ineen tijdens een mini-college van Micha Hamel over de verleidingen van virtual reality. Kom deze Boekenweek naar het Literatuurmuseum en laat je verrassen!

Hommage aan Ed. Hoornik

Naar aanleiding van de Dachaulezing 2017 én de Haagse Vrijheidsweken brengt het museum een hommage aan Ed. Hoornik, de literaire duizendpoot die in diverse concentratiekampen gevangen zat.

Vacature assistent Publiekszaken en Tentoonstellingen

Het Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum is op korte termijn op zoek naar een assistent Publiekszaken en Tentoonstellingen.

31 maart 2017

Collegedag Literatuur

Kom deze Boekenweek naar het Literatuurmuseum! Op 31 maart nemen vier inspirerende sprekers je mee op reis door onze literatuurgeschiedenis.

zondag 22 januari 2017

Uitreiking Jan Campert-prijzen

Op 22 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.

Vanaf 29 januari

Als we in woorden voelen. Een poëtische virtual-reality-ervaring

Een gedicht ervaren in 360 graden, poëzie beleven met je zintuigen. Het kan in 'Als we in woorden voelen', van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers.

P.C. Hooft-prijs voor Bas Heijne

De P.C. Hooft-prijs 2017, ditmaal bestemd voor beschouwend proza, gaat naar Bas Heijne. De oeuvreprijs wordt hem op 18 mei 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum uitgereikt.<

Peter van Straaten

Naar aanleiding van zijn overlijden op 8 december wijdt het Literatuurmuseum een expositie aan tekenaar, cartoonist en schrijver Peter van Straaten (1935-2016).