Bezoekersinformatie

Openingstijden

Museum

10.30 – 17:00 uur

Studiezaal

gesloten
10:00 – 17:00 uur
gesloten

Bijzondere openingstijden tijdens de meivakantie:
zondag 5 mei Bevrijdingsfestival: gesloten 

Buiten schoolvakanties is het museum gesloten op maandagen.

 

Tarieven

€ 6,50
€ 7,50
€ 9,-
€ 7,50,-
gratis
gratis
gratis
€ 65,-

*Exclusief toegang en maximaal 15 personen.  

 

Contact

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag

070-333 96 66

info@literatuurmuseum.nl

 

Postadres: Postbus 90515, 2509 LM Den Haag
 

Bereikbaarheid

Het Literatuurmuseum is, samen met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage. Het gebouw bevindt zich tussen het station Den Haag Centraal, winkelcentrum New Babylon en de Utrechtsebaan.

Openbaar vervoer 
Het museum bevindt zich naast Den Haag Centraal. Het station is bereikbaar met de tram en diverse stads- en streekbussen. Je loopt in 2 minuten van Den Haag Centraal via het Anna van Buerenplein naar het museum. Neem in de stationshal, bij de Albert Heijn, de uitgang naar het plein en steek het over. Je passeert rechts het gebouw van de Universiteit Leiden en links winkelcentrum New Babylon. Neem de smalle doorgang voor je, je ziet dan de hoofdingang van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw verschijnen. Dit is ook de entree van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping.
 

Per auto 
Het museum bevindt zich vlakbij de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. 
Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum). 

Gebruik als navigatieadres Prins Willem-Alexanderweg

Parkeren 
Direct naast het museum bevindt zich parkeergarage Centraal Station/New Babylon. Meer informatie vind je op de website van QparkKlik hier voor andere parkeergarages in de buurt. 

Per fiets 
Fietsen kunnen gestald worden in de rekken onder de hoofdingang van het museum. 

 

Toegankelijkheid

Het museum is volledig toegankelijk met een rolstoel. Voor mindervaliden heeft het Literatuurmuseum een rolstoel beschikbaar.