Museumbezoek

Dwalen tussen schrijvers en verhalen? Je bent van harte welkom in het Literatuurmuseum in Den Haag. Hier is ook het Kinderboekenmuseum gevestigd.  

Openingstijden

maandag
gesloten
dinsdag t/m vrijdag
10:00 – 17:00 uur
weekend en feestdagen
12:00 – 17:00 uur

Tarieven

Jeugd van 2 t/m 6 jaar
€ 6,-
Jeugd van 7 t/m 18 jaar
€ 7,-
Volwassenen vanaf 19 jaar
€ 8,50

Adres & Route

Het Literatuurmuseum is, met het Kinderboekenmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De entree van het museum is op de eerste etage.

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
070-333 96 66
info@literatuurmuseum.nl

Tentoonstellingen

Het Pantheon

Het Pantheon is een ode aan het literaire erfgoed van de Lage Landen, in 100 verhalen over schrijvers en hun literaire omgeving.

De Nationale Schrijversgalerij

Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman. Sta oog in oog met 500 geschilderde en gebeeldhouwde portretten van Nederlandse schrijvers en dichters van toen en nu. Brutaal, vitaal en onconventioneel.

Lucebert-wandschildering

In de foyer van het Literatuurmuseum bevindt zich een 43-meter lange wandschildering 'Namiddag van een faun', door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.

Uit de collectie

Op Literatuurmuseum.nl presenteert het museum zijn schatten aan de hand van onder meer artikelen geschreven door hedendaagse schrijvers. Het exposeert nu enkele van originele collectiestukken die onze curatoren hebben geïnspireerd.

Charlotte Dematons - In beeld

Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier. Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt.

Kinderboeken- museum

Bezoek je het Literatuurmuseum? Neem dan ook een kijkje in het Kinderboekenmuseum.