Educatie

Het Literatuurmuseum draagt graag bij aan inspirerend literatuuronderwijs. Naast lessen in het museum in Den Haag bieden wij ook gratis online lespakketten. Ideaal voor een nadere kennismaking met Nederlandse schrijvers.

Neem een kijkje in het archief

Laat leerlingen in 3 minuten kennis maken met de collectie van het Literatuurmuseum.

Literatuurmuseum posterpakket

Verlevendig uw klaslokaal met het Literatuurmuseum posterpakket. De prikkelende posters zijn voorzien van mooie quotes van schrijvers en dichters.

Ja! Stuur mij het gratis posterpakket

Alleen enthousiaste lessen zullen tot lezen leiden. De site is een goed handvat voor de docenten om die leuke lessen te geven!

Prachtig zoals literatuur wordt gepresenteerd; wat een rijkdom. De combinatie van content, educatie én entertainment zorgt dat ik mooie lessen kan geven.

Ik ben onder de indruk van de verdiepingen die ik terugvind in deze verhalen en lespakketten.

Literatuurlessen in het museum

Op actieve wijze en in een bijzondere omgeving langs hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur? Het kan tijdens de museumles Literatuur in anderhalf uur in het Literatuurmuseum in Den Haag.

Online lespakketten

Met onze online lespakketten ontdekken leerlingen op een eigentijdse en toegankelijke manier grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis. Gratis, compact en in een lesuur toe te passen.

Terug

Ontvang een Literatuurmuseum posterpakket